
Zamów Święta do domu….
Philippe Abraham przygotował dla Państwa specjalne menu Wielkanocne
Przystawki zimne:
Wybór jajek faszerowanych :
-wędzonym łososiem i rakami -3szt/6zł
-szynką , ogórkiem konserwowym-3szt/6zł
-twarogiem,pomidorami koktajlowymi-3szt/6zł
Pstrąg w galarecie jajka przepiórcze i cytryna 100g/8żł
Pasztet Petit Paris z sosem cumberland -100 g/6 zł
Tatar z łososia aromatyzowany musztardą francuską -50 g/8zł
Tradycyjny tatar z wołowiny -100 g/10zł
Roladki z łososia z sosem chrzanowym -50g/8 zł
Sałaty:
Tradycyjna sałata jarzynowa z jajkami przepiórki- 100 g /5zł
Sałata śledziowa z porem, jabłkiem, kiszonym ogórkiem 100g/6zl
Przystawki ciepłe:
Quiche Lorraine – gorąca tarta francuska (6-8osób) -70zł
-łososiem i szpinakiem i serem feta
– z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym
-boczkiem i grzybami leśnymi
Chrupiące roladki faszerowane warzywami i krewetkami, sos słodko-kwaśny -4 szt/14zł
Zupa
Żurek staropolski 1l /30zł
Ryby:
Kulebiak z łososiem -1szt/120zl( 5 porcji)
Mięsa:
Łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej confitowana z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem 140 zł (1 szt 1,2 kg z kością)
Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami i sosem z borówek 1szt/60żł
Polędwica wołowa ”Welingthon” z sosem borowikowym -1szt/180zł (minimum 5 porcji)
Gratin douphinois 5os / 50zł
Desery:
Sernik cynamonowy 1kg-45zł (1szt 1,5kg)
Zamówienia prosimy składać drogą meilową na adres restauracja@petiiparis.pl lub na miejscu w restauracji do 18.04.
Odbiór na miejscu 20-go kwietnia od 13:00 do 19:00