Przystawki zimne
Sałatka z pieczonych krewetek tygrysich z imbirem, grejpfrutem i winegretem sojowym
Roasted tiger shrimp salad with ginger, grapefruit and soy vinaigrette
Tradycyjny tatar z polędwicy wołowej
Traditional beef sirloin tartar
Tatar z czerwonego tuńczyka, szczypiorek, ogórek, oshinko i majonez z wędzonego tuńczyka
Red tuna tartare, chives, cucumber, oshinko and smoked tuna mayonnaise
Carpaccio z wołowiny a la Petit Paris
Beef carpaccio a la Petit Paris
Przystawki ciepłe
Petit camembert E. Graindorge zapiekany z calvadosem, konfitowane jabłko z kurkumą i chipsy ziemniaczane
Petit camembert E.Graindorge baked with calvados, apple confit with turmeric and potato chips
Macka z kałamarnicy smażona z szalotką i świeżym czosnkiem, emulsja z pieczonej czerwonej papryki
Squid tentacle fried with shallots and fresh garlic, roasted red pepper emulsion.
Chrupiące sajgonki faszerowane krewetkami i warzywami sos słodko-kwaśny, sezam
Crispy spring rolls stuffed with shrimps and vegetables,
sweet and sour sauce, sesame
Zupy
Tradycyjna francuska zupa cebulowa z grzankami, zapiekana z żółtym serem
Original, French, onion soup with croutons, baked with cheese
Zupa rybna à la Petit Paris
Fish soup à la Petit Paris
Nasze ulubione polskie dania
Żurek staropolski
Old-fashioned Polish sour soup with egg and sausage,
Domowe pierogi nadziewane pieczoną kaczką glazurowane w maśle, mus z pieczonych jabłek, majeranek, karmelizowana żurawina
Homemade dumplings stuffed with roasted duck and glazed with butter,baked apples mouse with note of marjoram, caramelized cranberries
Kaczka pieczona po staropolsku duszone jabłka, sos z borówek
Duck roasted à la old-fashioned Polish style, stewed apples, cowberries sauce
Spécialitées de la maison
Tarta z kaszanką crème fraîche, sos z musztardy francuskiej, konfitura z czerwonej cebuli
Hot tart stuffed with black pudding served with crème fraîche,
French mustard sauce and red onion jam
Cassolette ze ślimakami zapiekane po burgundzku
Snails cassolettte baked à la Bourguinion
Żabie udka smażone na maśle, świeżym czosnku i pietruszce
Frog leg fried in butter, fresh garlic and parsley
Pikantne krewetki Black Tiger confit w oliwie z czosnkiem chilli i tymiankiem
Piquant Black Tiger prawns, confit in olive oil with garlic, chilli pepper and thyme
Smażone eskalopki z foie gras z kaczki, domowa brioche, konfitura z czerwonej porzeczki, mus z jabłek
Fried escalopes with duck foie gras, homemade brioche, and seasonal
Ryby
Chrupiący filet z dorsza z kruszonymi migdałami, emulsją cytrynowo-grejpfrutową, szczypiorkiem, oshinko i koperkiem
Baked cod fillet with crushed almonds, lemon-grapefruit emulsion, chives, oshinko and dill
Pieczony okoń morski, oliwki Kalamata, cukinia z tymiankiem, pomidory koktailowe i mus z czerwonej papryki
Baked sea bass, kalamata olives, zucchini with thyme, cherry tomatoes and red pepper mousse
Mięsa
Chrupiący filet z kurczaka kukurydzianego, sos bearnaise, polenta z Ossau Iraty, piklowane shimeji i młode brokuły
Crispy chicken fillet with corn, bearnaise sauce, polenta with ossau iraty, pickled shimeji and baby broccoli
Udko królika pieczone po prowansalsku, cukinia, bakłażan i sos pomidorowy z szalotką i świeżym tymiankiem
Rabbit leg baked in Provençal style, zucchini, eggplant and tomato sauce with shallot and fresh thyme
Łopatka z nowozelandzkiej jagnięciny konfitowana 7 godzin, sos demi glace, groszek cukrowy, seler naciowy, mięta.
New Zealand lamb shoulder confit for 7 hours, demi glace sauce with mint and chickpeas, pickled pepper tartare
Szanowni Goście każdego dnia polecamy Państwu steki wołowe, o szczegóły proszę pytać obsługę.
Dear guests each day we propose beef steak, for details please ask service.
Menu dla małego smakosza
Kotlet de volaille
Chicken Kiev
Makaron z masłem lub sosem pomidorowym
Pasta with butter or tomato sause
Krem z pomidorów
Tomato cream
Desery
Carpaccio z ananasa z sosem z limonki z czerwonym pieprzem, sorbet mango-marakuja
Pineapple carpaccio with lime and red pepper sauce, mango sorbet – maracuja
Tradycyjny créme brûlée
Traditional créme brûlée
Gorąca beza nadziewana lodami kawowymi, sos słony karmel z gorzką czekoladą
Hot meringue stuffed with coffee ice cream, salty caramel sauce with dark chocolate
Ciepłe ciastko czekoladowe Moelleux lody waniliowe, sos z czerwonych owoców
Hot chocolate Moelleux cake in red fruit sauce and vanilla ice cream
Tarta z karmelizowanym jabłkiem , francuskim cieście i creme fraiche
Tarte with caramelized apple , puff pastry and creme fraiche