Przystawki zimne
Terrina z duszonych ozorków cielęcych i nóżek wieprzowych, piklowana cebula, crème fraiche, musztarda , wedzona makrela
Terrine of stewed veal tongues and pork legs, pickled onoin, creme fraiche and mustard and smoked mackerel
Tatar z marynowanego łososia owoce rokitnika, szczypior, kapary, creme fraiche
Marinated salmon tartare , sea buckthorn fruits, chives, capers, crème fraiche
Carpaccio z wołowiny a la Petit Paris
Beef carpaccio a la Petit Paris
Carpaccio z piklowanych żółtych buraków, mandarynkowy winegret z szafranem, koperek, kruszony ser feta
Pickled yellow beetroot carpaccio, mandarin vinaigrette with saffron, dill, crushed feta cheese
Przystawki ciepłe
Zapiekane Ravioles du Royan ”Label Rouge” – świeże pierożki faszerowane serem Comté i ziołami
Baked Ravioles du Royan ”Label Rouge” fresh mini dumplings stuffed with Comté cheese and herbs
Chrupiąca ośmiornica Coulis z mango z Chilli i piklowane radiccio
Crunchy octopus, mango and chilli coulis pickled radicchio
Chrupiące sajgonki faszerowane krewetkami i warzywami sos słodko-kwaśny, sezam
Crispy spring rolls stuffed with shrimps and vegetables,
sweet and sour sauce, sesame
Zupy
Tradycyjna francuska zupa cebulowa
z grzankami, zapiekana z żółtym serem
Original, French, onion soup with croutons, baked with cheese
Zupa rybna à la Petit Paris
Fish soup à la Petit Paris
Nasze ulubione polskie dania
Żurek staropolski serwowany w chlebie
Old-fashioned Polish sour soup with egg
and sausage, served in bread
Domowe pierogi nadziewane pieczoną kaczką
glazurowane w maśle, mus z pieczonych jabłek, majeranek, karmelizowana żurawina
Homemade dumplings stuffed with roasted duck and glazed with butter,
baked apples mouse with note of marjoram, caramelized cranberries
Kaczka pieczona po staropolsku
duszone jabłka, sos z borówek
Duck roasted à la old-fashioned Polish style, stewed apples, cowberries sauce
Spécialitées de la maison
Tarta z kaszanką
crème fraîche, sos z musztardy francuskiej, konfitura z czerwonej cebuli
Hot tart stuffed with black pudding served with crème fraîche,
French mustard sauce and red onion jam
Cassolette ze ślimakami zapiekane po burgundzku
Snails cassolettte baked à la Bourguinion
Tradycyjny tatar z polędwicy wołowej
Traditional beef sirloin tartar
Żabie udka saute z czosnkiem, białe wino, śmietana, chrupiące pure ziemniaczane z pietruszka
Saute frogs legs with garlic, white wine, cream, crunchy mashed potato with parsley
Pikantne krewetki Black Tiger confit w oliwie z czosnkiem
chilli i tymiankiem
Piquant Black Tiger prawns, confit in olive oil
with garlic, chilli pepper and thyme
Smażone eskalopki z foie gras z kaczki, duszone jabłko z suszonymi śliwkami, domowe brioszki, ocet balsamiczny
Fried duck foie gras escalopes, stewed apple with dried prunes, homemade brioches, balsamic vinegar
Ryby
Filet z dorsza, puree z pieczonego selera, winegret z jabłek Granny Smith, seler naciowy, pieczone kasztany, wasabi
Cod fillet, roasted celery puree, Granny Smith apple vinaigrette, celery, roasted chestnuts, wasabi
Stek z łososia , chrupiący placek ziemniaczano-gryczany, świeży szpinak, parmezan
Salmon steak , crispy potato and buckwheat pancake, fresh spinach, parmesan
Mięsa
Udko z królika, sos z musztardy Pommery, palone puree ziemniaczane, karmelizowane marchewki
Rabbit leg, Pommery mustard sauce, roasted mashed potatoes, caramelized carrots
Policzki wołowe po burgundzku marchew, boczek wędzony, cebula perłowa
Beef cheeks à la Bourguinion carrots, smoked bacon, pearl onion
Gicz jagnięca duszona w miętą, puree z białej fasoli, potrawka z korzeniowych warzyw
Lamb shank stewed in mint, white bean puree, root vegetables stew
Szanowni Goście każdego dnia polecamy Państwu steki wołowe, o szczegóły proszę pytać obsługę.
Dear guests each day we propose beef steak, for details please ask service.
Menu dla małego smakosza
Kotlet de volaille
Chicken Kiev
Makaron z masłem lub sosem pomidorowym
Pasta with butter or tomato sause
Fish & Chips
Fish & Chips
Domowy rosół
Homemade chicken consommé
Desery
Profiterole – domowe ptysie, lody waniliowe, gorący sos czekoladowy
Profiterole – homemade cream puffs, vanilla ice cream, hot chocolate sauce
Tradycyjny créme brûlée
Traditional créme brûlée
Gorąca beza nadziewana lodami pistacjowymi sos wiśniowy
Hot meringue stuffed with pistachio ice cream cherry sauce
Ciepłe ciastko czekoladowe Moelleux
lody waniliowe, sos z czerwonych owoców
Hot chocolate Moelleux cake in red fruit sauce
and vanilla ice cream
Tarta z karmelizowanym jabłkiem , francuskim cieście i creme fraiche
Tarte with caramelized apple , puff pastry and creme fraiche