Przystawki zimne
Tradycyjny tatar z polędwicy wołowej
Traditional beef sirloin tartar
Tatar z marynowanej troci fiordowej, czerwony grejpfrut, chrzan, szczypior i musztarda francuska, smażone kapary
Marinated fjord trout tartare, red grapefruit, horseradish, chives and French mustard, fried capers
Carpaccio z wołowiny a la Petit Paris
Beef carpaccio a la Petit Paris
Przystawki ciepłe
Zapiekane Ravioles du Royan “Label Rouge” – świeże pierożki faszerowane serem Comte i ziołami
Zapiekane Ravioles du Royan “Label Rouge” – świeże pierożki faszerowane serem Comte i ziołami 32PLN
Grillowana macka z ośmiornicy z assiette z dyni, emulsja z kolendry
Grilled octopus tentacle with pumpkin assiette and coriander emulsion
Chrupiące sajgonki faszerowane krewetkami i warzywami sos słodko-kwaśny, sezam
Crispy spring rolls stuffed with shrimps and vegetables,
sweet and sour sauce, sesame
Zupy
Tradycyjna francuska zupa cebulowa z grzankami, zapiekana z żółtym serem
Original, French, onion soup with croutons, baked with cheese
Zupa rybna à la Petit Paris
Fish soup à la Petit Paris
Nasze ulubione polskie dania
Żurek staropolski
Old-fashioned Polish sour soup with egg and sausage,
Domowe pierogi nadziewane pieczoną kaczką glazurowane w maśle, mus z pieczonych jabłek, majeranek, karmelizowana żurawina
Homemade dumplings stuffed with roasted duck and glazed with butter,baked apples mouse with note of marjoram, caramelized cranberries
Kaczka pieczona po staropolsku
duszone jabłka, sos z borówek
Duck roasted à la old-fashioned Polish style, stewed apples, cowberries sauce
Spécialitées de la maison
Tarta z kaszanką crème fraîche, sos z musztardy francuskiej, konfitura z czerwonej cebuli
Hot tart stuffed with black pudding served with crème fraîche,
French mustard sauce and red onion jam
Cassolette ze ślimakami zapiekane po burgundzku
Snails cassolettte baked à la Bourguinion
Pikantne krewetki Black Tiger confit w oliwie z czosnkiem chilli i tymiankiem
Piquant Black Tiger prawns, confit in olive oil with garlic, chilli pepper and thyme
Smażone eskalopki z foie gras z kaczki, domowa brioche, konfitura z czerwonej porzeczki, mus z jabłek
Fried escalopes with duck foie gras, homemade brioche, and seasonal
Ryby
Filet z troci fiordowej karmelizowany ze świeżym sokiem pomarańczowym, puree ziemniaczane ze szczypiorkiem, duszona cykoria z szafranem
Caramelized fjord trout fillet with fresh orange juice, mashed potatoes with chives, stewed chicory with saffron
Polędwica z dorsza pieczona z orzechami, kremowe risotto z boczkiem, emulsja orzechowa, fenkuł , jabłko i pastis
Cod loin baked with nuts, creamy risotto with bacon, nut emulsion, fennel, apple and pastis
Mięsa
Wolno pieczony policzek wołowy po burgundzku, marchewka, boczek wędzony, pieczarki, cebula perłowa
Slow-baked Burgundy beef cheek, carrot, smoked bacon, mushrooms, pearl onion
Pieczone udko z królika z sosem musztardowym, palone ziemniaki piklowane shimeji ,duszona czerwona cebula
Baked rabbit leg with mustard sauce, roasted pickled shimeji potatoes, stewed red onion
Łopatka z nowozelandzkiej jagnięciny konfitowana 7 godzin, sos demi glace z kolendrą i ciecierzycą, tatar z marynowanej papryki
New Zealand lamb shoulder confit for 7 hours, demi glace sauce with mint and chickpeas, pickled pepper tartare
Szanowni Goście każdego dnia polecamy Państwu steki wołowe, o szczegóły proszę pytać obsługę.
Dear guests each day we propose beef steak, for details please ask service.
Menu dla małego smakosza
Kotlet de volaille
Chicken Kiev
Makaron z masłem lub sosem pomidorowym
Pasta with butter or tomato sause
Krem z pomidorów
Tomato cream
Desery
Karmelizowany ananas z czerwonym pieprzem, rum, lody mango-kokos
Caramelized pineapple with red pepper, rum, mango coconut ice cream
Tradycyjny créme brûlée
Traditional créme brûlée
Gorąca beza nadziewana lodami kawowymi, sos słony karmel z gorzką czekoladą
Hot meringue stuffed with coffee ice cream, salty caramel sauce with dark chocolate
Ciepłe ciastko czekoladowe Moelleux lody waniliowe, sos z czerwonych owoców
Hot chocolate Moelleux cake in red fruit sauce and vanilla ice cream
Tarta z karmelizowanym jabłkiem , francuskim cieście i creme fraiche
Tarte with caramelized apple , puff pastry and creme fraiche