Petit Paris to kulinarna tradycja

Nasze dania przygotowujemy zawsze na bazie świeżych i najwyższej jakości lokalnych produktów.

10 lat Petit Paris

Petit Paris to francuska restauracja w centrum Sopotu. Znajduje się w odległości 90 m od sopockiej plaży i około 200 m od sopockiego Molo. To niezwykłe i klimatyczne miejsce, w którym mogą Państwo miło spędzić czas oraz skosztować pysznych dań kuchni francuskiej, śródziemnomorskiej oraz polskiej. Każdy Gość jest dla nas wyjątkowy.

Wizyta w Restauracji Petit Paris  to wyjątkowe doświadczenie kulinarne, które spełni oczekiwania nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Nasze potrawy przygotowujemy w oparciu o najlepsze produkty. Oprócz dań z menu, codziennie na tablicy znajdą Państwo potrawy polecane przez naszego Szefa Kuchni, możemy też przygotować danie na specjalne życzenie. Doskonałym dopełnieniem każdego posiłku będzie z pewnością lampka francuskiego wina, którego bogaty wybór znajdą Państwo w naszej karcie.

Zapraszamy serdecznie do Restauracji Petit Paris.

Wiesława i Philippe Abraham

wiesia-i-philippe

Lokalne i świeże produkty

Zaopatrujemy się głównie na rynku trójmiejskim, wspierając lokalny biznes i gospodarstwa ekologiczne produkujące naturalne wysokiej jakości produkty.

_DSC2223

Polacy a kuchnia francuska

Jak Polacy podchodzą do kuchni francuskiej? – Myślę, że odkrywają ją na nowo. Uważam, że kilka lat temu rzeczywiście była bardzo modna: potem zniknęła z menu mniejszych i większych restauracji, by na nowo powrócić w czasach boomu gastronomicznego, jaki Polska – aktualnie przeżywa. Polacy częściej eksperymentują, szukają swoich ulubionych smaków, to, co jedzą, przestaje być im obojętne. Ponadto coraz więcej osób świadomie wybiera konkretne rodzaje wina, porównuje szczepy, łączy z konkretnymi potrawami. Polska gastronomia znacząco się zmienia.

Philippe Abraham – francuz mieszkający w Trójmieście od 15 lat, właściciel i szef kuchni Petit Paris