DATA / GODZINA 21/12/2019 00:00

Zamów Święta do domu!

Philippe Abraham przygotował
dla Państwa specjalne menu Wigilijne

Przystawki zimne:

Ryby

Rolada z marynowanego łososia faszerowana delikatnym kremem chrzanowym 60g/9zł

Tatar z pstrąga marynowanego w czerwonych grejpfrutach, szalotka, kapary, szczypiorek, mus z wędzonego pstrąga 80g/9zł

Dorsz po grecku 100g/8zł

Śledzie z jabłkiem,cebulą i ogórkiem kiszonym 100g/8zł

Pstrąg w galarecie jajka przepiórcze i cytryna 100g/9zł

Ostrigi „fine de Claire n.2” 1szt/8 zł

Ostrigi „Perle Blanche n.2″ 1szt/12 zł

Mięsa

Pasztet Petit Paris z sosem cumberland 100g/7zł

Kaczka faszerowana po staropolsku z musem jabłkowym 100g/8zł

Tradycyjny tatar z wołowiny 100g/10zł

Terrina z foie gras z kaczki serwowana z galaretką z winem Monbasillac i pieprzem syczuańskim 100g/55zł

Sałaty

Tradycyjna sałata jarzynowa z jajkami przepiórki 100 g/5zł

Zupy

Barszcz czerwony 1l/20zł

Zupa grzybów leśnych 1l/40zł

Paszteciki z kapustą i grzybami 6 zł / sztuka

Dania ciepłe:

Quiche Lorraine – gorąca tarta francuska (6-8osób) – 80zł
nadziewana :
-łososiem i szpinakiem i serem feta
– z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym
-boczkiem i grzybami leśnymi

Chrupiące roladki faszerowane warzywami i krewetkami, sos słodko-kwaśny – 4 szt/16zł

Kulebiak z łososiem -min 5os/145zł

Pierogi domowe z :

-kapustą i grzybami 5szt/15zł
-kaczki 5szt/20zł

Mięso

Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami i sosem z borówek 1szt/65zł

Łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej confitowana z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem, patatki confitowane 130 zł (1 szt 1,2 kg z kością)

Desery

Sernik cynamonowy 1kg-45zł( 1 Sernik +/-1,5kg)

Zamówienia można składać telefonicznie, mailowo, na miejscu w restauracji
bądź przez facebook do 21.12.2019r.

Odbiór zamówień 23.12.2019 na miejscu w restauracji od 13.00 do 20.00.

Rezerwacja

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.