
Zamów Święta do domu!
Philippe Abraham przygotował
dla Państwa specjalne menu Wigilijne
Przystawki zimne:
Ryby
Rolada z marynowanego łososia faszerowana delikatnym kremem chrzanowym 60g/9zł
Tatar z pstrąga marynowanego w czerwonych grejpfrutach, szalotka, kapary, szczypiorek, mus z wędzonego pstrąga 80g/9zł
Dorsz po grecku 100g/8zł
Śledzie z jabłkiem,cebulą i ogórkiem kiszonym 100g/8zł
Pstrąg w galarecie jajka przepiórcze i cytryna 100g/9zł
Ostrigi „fine de Claire n.2” 1szt/8 zł
Ostrigi „Perle Blanche n.2″ 1szt/12 zł
Mięsa
Pasztet Petit Paris z sosem cumberland 100g/7zł
Kaczka faszerowana po staropolsku z musem jabłkowym 100g/8zł
Tradycyjny tatar z wołowiny 100g/10zł
Terrina z foie gras z kaczki serwowana z galaretką z winem Monbasillac i pieprzem syczuańskim 100g/55zł
Sałaty
Tradycyjna sałata jarzynowa z jajkami przepiórki 100 g/5zł
Zupy
Barszcz czerwony 1l/20zł
Zupa grzybów leśnych 1l/40zł
Paszteciki z kapustą i grzybami 6 zł / sztuka
Dania ciepłe:
Quiche Lorraine – gorąca tarta francuska (6-8osób) – 80zł
nadziewana :
-łososiem i szpinakiem i serem feta
– z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym
-boczkiem i grzybami leśnymi
Chrupiące roladki faszerowane warzywami i krewetkami, sos słodko-kwaśny – 4 szt/16zł
Kulebiak z łososiem -min 5os/145zł
Pierogi domowe z :
-kapustą i grzybami 5szt/15zł
-kaczki 5szt/20zł
Mięso
Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami i sosem z borówek 1szt/65zł
Łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej confitowana z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem, patatki confitowane 130 zł (1 szt 1,2 kg z kością)
Desery
Sernik cynamonowy 1kg-45zł( 1 Sernik +/-1,5kg)
Zamówienia można składać telefonicznie, mailowo, na miejscu w restauracji
bądź przez facebook do 21.12.2019r.
Odbiór zamówień 23.12.2019 na miejscu w restauracji od 13.00 do 20.00.
Rezerwacja
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.