DATA / GODZINA 13/04/2022 00:00

Zamów Święta do domu….

Philippe Abraham przygotował dla Państwa specjalne menu Wielkanocne

Przystawki zimne:

Wybór jajek faszerowanych :

– łososiem i koperkiem -1 porc 3szt/15 zł

-szynką , ogórkiem konserwowym1 porc.-3szt/15 zł

-twarogiem,pomidorami koktajlowymi1 porc.3szt/15 zł

Pstrąg w galarecie jajka przepiórcze i cytryna 1porc./100g/15 żł

Pasztet Petit Paris z sosem cumberland 500 g/45 zł

Tatar z łososia aromatyzowany musztardą francuską -200g/25 zł

Tradycyjny tatar z wołowiny -1 porc/100 g/18zł

Roladki z łososia z sosem chrzanowym -1 porc. 60g/12 zł

Sałaty:

Tradycyjna sałata jarzynowa z jajkami przepiórki- 500 g /25zł

Sałata śledziowa z porem, jabłkiem, pieczonymi ziemniakami,kiszonym ogórkiem 500g/35zl

Przystawki ciepłe:

Quiche – gorąca tarta francuska (6-8 osób) -80zł

-Lorraine

-łososiem i szpinakiem i serem feta

z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami,

-boczkiem i grzybami leśnymi

Chrupiące roladki faszerowane warzywami i krewetkami, sos słodko-kwaśny -4 szt/16zł

Zupa

Żurek staropolski 0,9 l /45

Tradycyjna francuska zupa cebulowa / grzankami/ żółtym serem 0,9l /35 zł

Ryby:

Kulebiak z łososiem -1szt/195 zl( 5 porcji)

Mięsa:

De Volaille 1zst 15 zł

Pieczony udziec jagnięcy z tymiankiem i karmelizowaną cebula, sos demi glace 1,1kg 195 zł

Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami i sosem z borówek 1szt/85żł

Polędwica wołowa ”Welingthon” z sosem borowikowym -1szt/225zł (minimum 5 porcji)

Dodatki :

Marchewka z groszkiem 400g/30 zł

Buraczki zasmażane 400g /25 żł

Duszona kapusta z grzybami leśnymi 400g /35żł

Ziemniaki gratin dauphinois 500g/35 żł

Ratatouille 400g /40 żł

Chleb własnego wypieku:

* kukurydziany 550 g 15żł/1 szt

* gryczany z ziarnami 550g 15żł/1 szt

Baguette 1szt /8

Desery:

Sernik cynamonowy 1kg-60 zł (1szt 1,5kg)

Ciepłe ciastko czekoladowe Moelleux 1szt /10zł

Zamówienia:58 341 94 49 lub catering@petitparis.pl

przyjmujemy do 13.04.2022

Odbiór osobisty 16.04.2022 od godz. 12 do 20.00