DATA / GODZINA 23/12/2017 13:00

Zamów Święta do domu….

Philippe Abraham przygotował dla Państwa specjalne menu Wigilijne

Przystawki zimne:

Ryby

Rolada z marynowanego łososia faszerowana delikatnym kremem chrzanowym 60g/8zł

Tatar z pstrąga marynowanego w czerwonych grejpfrutach, szalotka, kapary, szczypiorek, mus z wędzonego pstrąga,80g/8żł

Dorsz po grecku 100g/8zł

Śledzie z jabłkiem,cebulą i ogórkiem kiszonym100g/6zł

Pstrąg w galarecie jajka przepiórcze i cytryna 100g/8żł

Ostrigi „fine de Claire n.2”1szt/ 8 żł

Ostrigi „Perle Blanche n.2 1szt/ 12 zł

Mięsa:

Pasztet Petit Paris z sosem cumberland 100g/6zł

Kaczka faszerowana po staropolsku z musem jabłkowym 100g/7zł

Tradycyjny tatar z wołowiny 100g/10zł

Terrina z foie gras z kaczki serwowana z galaretką z winem Monbasillac i pieprzem syczuańskim100g/48zł

Sałaty:

Tradycyjna sałata jarzynowa z jajkami przepiórki- 100 g /4zł

Zupy:

Barszcz czerwony 1l/20żł

Zupa grzybów leśnych 1l/40żł

Dania ciepłe:

Quiche Lorraine – gorąca tarta francuska (6-8osób) -80zł

nadziewana :

-łososiem i szpinakiem i serem feta

z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym

-boczkiem i grzybami leśnymi

Chrupiące roladki faszerowane warzywami i krewetkami, sos słodko-kwaśny -4 szt/14zł

Kotwica Kulebiak z łososiem -min 5os/145zł

Pierogi domowe z :

-kapustą i grzybami 5szt/15zł

-kaczki 5szt/20zł

Mieso

Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami i sosem z borówek 1szt/60żł

Łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej confitowana z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem, patatki confitowane 120 zł (1 szt 1,2 kg z kością)

Desery:

Sernik cynamonowy 1kg-45zł( 1 Sernik +/-1,5kg)

Zamówienia można składać telefonicznie, mailowo, na miejscu w restauracji bądź przez facebook do 21.12.2017r. Odbiór zamówień 23.12.2017 na miejscu w restauracji od 13.00 do 22.00.