DATA / GODZINA 27/03/2019 00:00

Zamów Święta do domu….

Philippe Abraham przygotował dla Państwa specjalne menu Wielkanocne

Przystawki zimne:

Wybór jajek faszerowanych :

-wędzonym łososiem i rakami -3szt/6zł

-szynką , ogórkiem konserwowym-3szt/6zł

-twarogiem,pomidorami koktajlowymi-3szt/6zł

Pstrąg w galarecie jajka przepiórcze i cytryna 100g/8żł

Pasztet Petit Paris z sosem cumberland -100 g/6 zł

Tatar z łososia aromatyzowany musztardą francuską -50 g/8zł

Tradycyjny tatar z wołowiny -100 g/10zł

Roladki z łososia z sosem chrzanowym -50g/8 zł

Sałaty:

Tradycyjna sałata jarzynowa z jajkami przepiórki- 100 g /5zł

Sałata śledziowa z porem, jabłkiem, kiszonym ogórkiem 100g/6zl

Przystawki ciepłe:

Quiche Lorraine – gorąca tarta francuska (6-8osób) -70zł

-łososiem i szpinakiem i serem feta

z kozim serem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami, podawana z sosem miodowo-musztardowym

-boczkiem i grzybami leśnymi

Chrupiące roladki faszerowane warzywami i krewetkami, sos słodko-kwaśny -4 szt/14zł

Zupa

Żurek staropolski 1l /30zł

Ryby:

Kulebiak z łososiem -1szt/120zl( 5 porcji)

Mięsa:

Łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej confitowana z cebulą, czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem 140 zł (1 szt 1,2 kg z kością)

Kaczka pieczona po staropolsku podawana z duszonymi jabłkami i sosem z borówek 1szt/60żł

Polędwica wołowa ”Welingthon” z sosem borowikowym -1szt/180zł (minimum 5 porcji)

Gratin douphinois 5os / 50zł

Desery:

Sernik cynamonowy 1kg-45zł (1szt 1,5kg)

Zamówienia prosimy składać drogą meilową na adres restauracja@petiiparis.pl lub na miejscu w restauracji do 18.04.

Odbiór na miejscu 20-go kwietnia od 13:00 do 19:00